Sinds een paar maanden geeft Margo Heijkant van Go! Kinderyoga & Mindfulness korte maar krachtige relax lessen in het basisonderwijs (Tilburg) waarbij zowel leerlingen als leerkrachten wordt geleerd hoe ze hun lijf en hoofd te midden van alle drukte kunnen ontspannen. Ik ben zo blij dat Margo mij heeft gevraagd de illustraties bij deze mooie oefeningen te maken. Oefeningen die zo belangrijk en waardevol zijn voor de kinderen, zeker in deze tijd.

Een mooi verhaal dat Margo deelde op LinkedIn:

“Wauw… Hoe bijzonder is dit… En hoe wijs zijn kinderen?
Sinds een aantal weken geef ik weer relax lessen in het basisonderwijs. Simpele oefeningen waarbij zowel leerlingen als leerkrachten leren hoe ze hun lijf en hoofd te midden van alle drukte kunnen ontspannen.
En… het werkt! Zie onderstaand gesprekje tussen kleuter en juf:
De juf vraagt een bedrukt kijkend jongetje wat er is. ‘Ik heb de yogajuf nodig’, zegt het jongetje. ‘Ik voel me druk… en dan ga ik zweten.’ ‘Wat kan je nu helpen?’, vraagt de juf.
‘Een massage!’, zegt het jongetje meteen. En hij weet ook precies wie die hem mag geven. ‘Luuk, want die is daar heel goed in’. Luuk heeft er zin in en gaat aan de slag. Na afloop, jongetje happy, Luuk happy, juf happy.”

Meer info: https://www.go-kinderyoga.nl/